Update your status here
Follow Dashboard
diaries tagboard affiliates credits
Friday, July 19, 2013 @ 10:02 PM // 0
►Become be a profesional in typing!
Assalamualaikum...

Hari ni piya nak cerita pasal kegunaan typing master..sebelum piya guna typing master ni ,piya menaip guna dua jari jer..mesti korang gelakkan sebab piya menaip guna dua jari jer..Lepas tu sekarang ni kan piya dah sem2 dekat kvlc,so inilah piya belajar,ini modul typing duties..

Korang mesti fikir benda ni senangkan..sebenarnye susah kita kena guna sepuluh jari,piya pon kekok jugak nak guna sepuluh jari sebab tak biasa kan.hehehe.After that,cikgu piya suruh guna typing master..dekat situ kita boleh meningkatkan kepantasan n  tahu cara menaip dengan betul.So sekarang ni piya tengah bertungkus  lumus #akhlakremaja dalam typing master ni!!susah tau tak!!Nak tau kenapa susah,sebabnyer benda ni la
Gross Speed mesti kene 30 keatas untuk yang pro tapi piya cuma dapat 15 jerr!!
Acurracy mesti kene 96 keatas tapi piya cuma dapat 91!
Net Speed pulak dia nak 30 keatas jugak tapi piya cuma dapat 13!!! #sadiss betul laaa
Cuba korang teka piya update post ni guna sepuluh jari ke dua jari jer?? hahah
mestilah piya guna dua jari jerr sebab piya akan lambat bila guna 10 jari..bukan nye piy tak nak praktis cuma piya takut kalau piya guna sepuluh jari mungkin esok pon tak habis lagi piya menaip..hahaha

So lastly please doakan piya berjaya ekk dalam modul typing duties ni..Piya harap sangat piya OK dalam amali dia nanti!!bye assalamualaikum

  4 jari tanpa menggunakan ibu jari   :  belah kiri : asdf     belah kanan : jkl;
@ 8:15 AM // 0
►Rindu kat kawan lama..
Asslamualaikum saudari n saudara di blog ni..
piya dah lama giler tak update post..mungkin disebabkan banyak kerja a.k.a assignment.Piya sekarang kan sekolah kat kolej voksional  walaupun usia piya masih muda..insyaalah dalam masa 4 tahun ni piya dah boleh gnggam diploma. Jangan jealous.Piya nak cerita la yang piya ni asyik teringt kan kawan piya sowang ni,walaupon dia bukan sama agama dengn piya..dia tetap kawan piya.Nama kawan piya yang piya rindu ni Pui see..paling piya sdih ade kawan piya cakap dia pon rindu kan piya..so sad you know!!! and piya jugak rindu kawan piya kat sekolah lama!!!piya rindu giler tahap gaban!!! >,<
                                                      me n pui see
                                                     
                                              me,irah a.k.a avatar,mieyn a.k.a doraemon,jiha
                                     
                                         me,pui see,manja,ain,siti,irah,syahirah


Then piya nak cerita tentang sekolah baru piya...dekat sana kami belajar tak sama dengan budak sekolah biasa..walaupon kitaowang tak belajar add math,pure sains,akaun,fizik,chemistry,tapi kitaowng punye subject best giler..piya dah lepas sem 1 tunggu result yang x sampai lagi kat rumah..sekarang ni kitaowng semua tengah bertarung untuk sem2 dalam bulan puasa ni banyak giler folio yang kene piya buat..tapi piya tak sentuh satu ape pown..bukannya malas cuma lazy jerr..hhahaha #KAMI PPN
                                       kami perintis PPN ..INSYAALLAH,diploma dalam tangan
                                         
                                                              me,afiq ,irah        

                                         me,haridth a.k.a boyot ,irah,mieyns,syasya,puteri

Owh yer  piya   luper nak ucapkan SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN A-MUBARAK~tahun ni puasa paling sedih sebab arwah ayah piya dah tak de.. serius talk tahun ni bulan puasa yang paling menyedihkan..piya rindukan ayah piya..setiap kali piya solat piya sedekahkan al-fatihah untuk ayah piya..semoga ape yang piya doakan tu sampai kepada arwah ayah piya..~AL-FATIHAH


Oklah piya dh banyak sangat dah luahkan perasaan dekat dalam ni..so piya harap korang tak jemu menjenguk blog piya ni.. And one thing jangan lupa doakan piya punyer result sem1 satu elok..piya takut tau..oklah bye..it's time for me menyapu sawang dalam blog ni.hehehe ;)


Saturday, March 2, 2013 @ 7:47 AM // 0
►Kisah pahit & manis K0O0O0O
Assalammualaikum cmua,lame rasenya x mluahkan kata-kata kat dekat blog ini,rindu rasenye....Hari ni bnyk bnda yg piya nak luahkan,ade sedih,ade gembira itew je pon yg prasaan yg piya nak luahkan pd ari ini**** SEDIH... Pade 13.01.2013,tepat lepas azan maghrib khabar yg x senag didengari telah menusuk ke telinga piya....cCERITANYE,ayah piya telah mninggal dunia yang fana ini(Al-fatihah)..X dapat piya gambarkan kesedihan yang dialmai pade hari itu...Rase mcm x percayae pun ade yang arwah ayah dah x de di sisi kami sekeluarga..Piya skrang rindu teramat kat arwah ayah..Piya berdoa agar ayah di tempatkan d tempat 0rang2 yang beriman..:)*SAYA SAYANG AYAH SAYE*<3 data-blogger-escaped-a="" data-blogger-escaped-

 GEMBIRA... Pade 19.12.2012 piya ambik result boleh lah tahan...(7B1C X DE A) :(...X pe jngn ingatkan kisah yang lame..Piya nak cite yang piya dah pindah skola,mase mula2 dpaT*TAHNIAH PERMOHONANAN ANDA BERJAYA*rse x percaye pown ade,tetapai smemang knyataan itu adelah benar...Pade 21.01.2013,piya g lah buat pendaftarn kat skola baru tu,bnyak plak masalah yang timbul kat sana,piya terlupa bawak surat tawaran..Finally pendaftaran itu berjalanan ngan lancar..:) Piya dpt course PPN (pengurusan perniagaan),satu klass ade 30 murid.Fst day msuk tkot gak ,tkot x de kwn...msuk2 je trus depa bnyak tnye rase mcm dah kenal lame...hehehe :)..Skang ni dah sebulan lebih dah piya blajar kat situ.:) hope kekal la... Oklah piya nak sapu sawng kat blog ni kjap...Nati kalau ade masa piya kembali menjengguk...BYE!!! :)
Thursday, June 28, 2012 @ 2:49 AM // 0
►sUkAn TaUnA S!S
Asalammualaikum...... dah lame dah piya x berceloteh kat sini....windu same blog piya ni<3<3!!! skang ni dah nak abis bulan 6,piya takut larrr...PMR hampir tiba,piya takut larrr;(...Dalam masa bulan6 banyak benda brlaku.Pada 25/6/2012 skola piya buat sukan tahunan best arr jugak.Piya umah#EMERALD#(KAMBATAEE EMERALD FOR NETXT YEAR!!!) UmaH *emrald*(ZAMRUD,HIJAU) kalah, dapat no.4..(x pe piya bukan masuk ape2 acare*piya cuma msuk sukan lontaran suare *...hehehe)#sukee masuk sukan niee# ok lah piya dah x larat nak tulis dah...OK BYE(rindukan piya slalu)..
kAmie BuDaXX S!S(seri intan school)
Sunday, February 19, 2012 @ 3:08 AM // 0
►StuDyyy,MaEnn,o0r ,BeRgMbAr
ahlan wasahalan ya ahli blog,dah lama piya x tulis post...ari ni piya nak cita...piya n geng
pegi perputakaan TUN ABDUL RAZAK...best!!!!ade gak yg x best,piya n geng kene marah ngan pak
cik mana entah...dia ckp mcm ni*EH X BOLEH BAWAK BUKU DEKAT ATAS NII!!!!*mane piya tau..Lagi satu ade ke mase die marah 2 die ade ckap bahasa tamil...mane larr piya pham..klaka larrr.:)....then kami pon dudu arr kat tingkat bwah skali,kat situ boleh bwak buku...kami *STUDY MATHS*...sambil study kmi tngkap gambar...best sangatttt!!!ok ar piya dah x tau nak tul;is ape dah...bye

ni gambar yg kitaowng ytangkap kat sane..
Monday, January 2, 2012 @ 6:11 AM // 0
►ZaMaN kAnAk2 RiBinA Kuuuuuu dI sKoLA rEnDaH
Dimulai dngn ASSALAMUALAIKUM...
Hari ni piya nak cite cikitt tntang zaman kanak2 ribena piya...Bila diingatkan balik bnyak knangan manis ngan kawan2 piya di skola rendah...piya ingat agi masa tu dajah 5,piya jadi *penolong ketua kelas*....sebelum tu SITI AIMI AYUNI yg jadi *penolong ketua kels*,lepas tu dia pinda...then kawn sekelas piya lantik piya jadi *PKK*...nama guru kelas piya C.ARIF,dia tu cikgu BM piya...cikgu piya ni ajar piya ngan rakan sekelas piya sampai dajah 6.Nama kelas piya *BESTARI*,sedap kan nama kelas piya....sape yg nak pandai masuk lah kelass piya...hehehe
Piya windu lah nak masuk skola rendah piya balik...piya ade kawn baik namenya adhwaa...die best fwen 4 eva piya...skang ni die kat KL,piya dah lame x jumpe die,windu tahp gaban...piya nak minta maaf yg pade rakan sekelas piya yg piya x tulis ....u alls are the best classmate in the WORLD....okeylah piya dah x tau nak tulis ape dah ni...pade rakan sekelas piya *5 BESTARI*all the best in your life...BYE..

5 BESTARI..<3<3
Saturday, December 31, 2011 @ 3:55 AM // 0
►sAhAbAt 20!!...At 2 m@hSuR! ' N 'r 20!2 coming soon
Asalammualaikum sahabat2 ku di blog..:)
hari berakhir lahh taun 2o!!...Finally 20!2 coming soon...x sabar nak masuk skool.Piya nak cita cikit tntang sahabat2 piya pada taun 20!!...piya akan ryndu klass*2 Mahsuri*sbab ad yg nak pindah...and ade yg tukar klass untuk taun 20!2....:(.X pe sahabat2 ku di klass*2 Mahsuri*taun 20!2 ni wat *PMR*elok2 ekk,piya doakan sahabat2 piya di klass*2 Mahsuri*berjaya dlm *pmr*dan yg mengenali piya,piya doakan smoga maju jaya dlm idup!!!K,stakat ini piya boleh kongsikan...Yeay!!!20!2 dah nak bermula!!!

RaKaN2 kLaSS PiYa 20!!....MiZZZ U guYZZ
◄ New storyOlder story ►
© All Rights Reserved 2011